Stegt andebryst med peberrodsmayo
Ingredienser:
- 1 stk. andebryst
- salt og peber
- stegepose
Peberrodsmayo:
- 1 stk. pasteuriseret æggeblomme
- 1 knsp. salt
- 3 spsk. jordnøddeolie
- 2 tsk. reven peberrod
- Citronsaft
Agurkesalat:
- 1 stk. agurk, skåret i tynde bånd
- 1/2 stk. rødløg, smittet
- 1 spsk. sesamfrø, gerne sorte
- Salt
- 1 spsk. rapsolie
- 1 knsp. citronskal
Tilberedning:
- Krydr andebrystet på undersiden med salt og peber og læg det i stegeposen som lukkes med en af de medfølgende strips. Steg andebrystet i ovnen ved 180 °C med fedtesiden nedad. Stil gerne et lille ildfast fad ovenpå, således andebrystet trykkes let.
- Rids forsigtigt i fedtkanten på andebrystet og steg det af på en tør tefalbelagt stegepande under let pres. Vend brysterne når fedtet er sprødt og stil på køl.
- Pisk æggeblommen sej med salt, og pisk olien i lidt af gangen. Smag til med reven peberrod og citronsaft.
- Bland alle ingredienserne til agurkesalaten sammen.
- Skær det kolde andebryst i tynde skiver.
- Læg de tynde skiver and på en tallerken og hæld peberrodsmayoen på en plasticpose. Klip spidsen af i et af hjørnerne. “Træk” peberrodsmayoen over andeskiverne og anret agurkesalaten herpå. Server med knækbrød.