Sprængt, grillet andebryst med selleri og rosenkål

Ingredienser:

2 stk. andebryster

Sprænge lage:

1/2 l vand

100 g salt

2 spsk. rørsukker

3 stilke dild

1 stk. løg, skåret i kvarte

400 g rosenkål

400 g knoldselleri, skæret i både

2 l vand

1 spsk. salt

25 g smør

1 spsk. grov sennep

Landbrød

Tilberedning:

Rør ingredienserne sammen og læg andebrysterne i sprængelagen. Lad dem ligge 6 gerne op til 24 timer, inden de lægges i en gryde med kogende vand. Kog ved svag varme i ca. 14 min. Træk gryden fra blusset og lad andebrysterne tække 20 min. Løft dem op og befri for skind. Grill andebrysterne på en hed grill 2-3 min på hver side.

Rens rosenkål og skær et kryds i bunden af stokken. Befri selleri for skal og skær i tynde både. Kog rosenkål 3 min. i spilkogende vand tilsat salt.

Løft rosenkål op med en hulske. Kog herefter selleri i 5 min og sigt vandet fra.

Lad imens smørret bruse op i bunden af en stegepande, når smørret er bruset op og let brunet tilsættes sennep. Vend selleri og rosenkål i. 

Server rosenkål og selleri i senneps smør med tynde skiver sprængt grillet andebryst samt godt med landbrød.