Confiterede andelår
Ingredienser (4 pers.):
- 4 stk. andelår
- ½ dl salt
- 1 l jordnøddeolie
- 5 fed hvidløg
- 1 stilk rosmarin
- appelsinskal, skåret med tyndskræller af ¼ appelsin
- 10 stk. peberkorn
- 2 stk. lauerbærblade
Kartoffelmos:
- 4 stk. bagekartofler, skrællet, skåret i mindre stykker og kogt
- ½ stk. rødløg, skåret i meget små tern
- 1/2 dl creme fraiche
- salt og peber
Salat:
- ½ stk. romaine salat, skyllet og skåret i mundrette stykker
- 150 g grønne bønner, blancheres
- 2 spsk. græskarkerner, ristede
- 2 spsk. jordnøddeolie
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og paprika
Tilberedning:
- Gnid andelårene i salt og stil dem på køl i 1 time. Tag lårene ud og skyl dem grundigt.
- Læg andelårene i et ildfast fad med de øvrige ingredienser og tilsæt olien. Klip et stykke bagepapir ud så det dækker lårene. Sæt fadet i ovnen ved 140 °C i 3 timer. Tag andelårene ud og skær evt. det øverste led af låret inden det ristet sprødt på en stegepande.
- Pres kartoflerne igennem en sigte og tilsæt med de øvrige ingredienser.
- Vend ingredienserne til salaten sammen og strø med paprika og salt.
- Server de ristede og confiterede andelår med kartoffelmos og salat.