Om Dan Duck

Velkommen til Dan Duck A/S

Vi ønsker et godt andeliv

I Dan Duck gør vi meget for, at ænderne har det godt inden de bliver slagtet – til gavn for dyrene, kødkvaliteten og smagsoplevelsen. Mens ællingerne er små får de den varme, de har brug for indtil deres fjersætning selv kan klare opgaven med at holde kropstemperaturen på det rigtige niveau. De får en god tørfoder, der hovedsagligt er baseret på hvede, havre, byg og majs, mens proteinerne kommer fra råvarer som ærter, rapsfrø, sojabønner og solsikkekage. Sammen med den friske strøelse af hø hver dag, giver det ænderne de bedste vækstbetingelser.
Ænderne er af natur sociale væsener der er gode mod hinanden. Vi giver dem derfor rigelig med plads, så de kan røre sig og kan undgå at gøre skade på hinanden på grund af trang plads. I praksis betyder det, at vores ænder har cirka dobbelt så megen plads som dyrene hos vores udenlandske konkurrenter.
Inden dyrene bliver slagtet på eget slagteri i Struer, benytter vi ikke mekaniske læssemetoder – det er synd for ænderne og en stor andel af dyrene går til under den hårde behandling. Vi læsser ænderne så skånsomt som muligt og det gøres bedst på gammeldags manér med hænderne.

Nye traditioner og god ernæring

Efter Dan Duck overtagelse af slagteriet i 2019 har vi nu en klar vision om, at anden skal være en udpræget bestanddel på bordet og menukortet hele året rundt – både i Danmark og i andre europæiske lande. Dan Duck ser det oplagt at forskellige andeprodukter skal med på grillmenuen om sommeren, eller som røgvare, samt delikate specialiteter så som andecarpaccio og andepostejer.

Dan Duck udvikler forskellige delikatesseprodukter i samarbejde med kokke fra både lokale og velrenommerede restauranter.  På den måde kan vi sikrer den kulinariske innovation hænger sammen med forbrugernes ønsker og behov.

Vi skal samtidig fremhæve, at andekødet er meget rigt på omega 3-fedtsyrer, så fedtet giver ikke blot en dejlig smagsoplevelse – det er også godt for os som forbrugere.

Oprindelsen

Dan Duck, som tidligere gik under navnet Dansk And, opstod i kølvandet på lukningen af landets sidste andeslagteri i slutningen af 2006. Lukningen betød, at vi som danske ande producenter skulle finde et alternativ. Hen over jul og nytår gik en gruppe ildsjæle i dialog med nogle tyske slagterier og fik i løbet af januar 2007 indgået officielle aftaler. Dansk And var derfor en realitet den 1. februar 2007.

I 2015 stod det nye andeslagteri klar til igen at slagte ænder i Danmark, ved indkøb af et slagteri i Tyskland, som blev pillet ned, fragtet til Struer og sat op i det gamle svineslagteri på industrihavnen i Struer.

Her har Dan Duck idag til huse, med slagtning af ænder, høns, kyllinger, gæs og alverdens andre fugle både af egen produktion og som lønslagtning.