Sprødt andebryst med hotte rødbeder
Ingredienser (4 pers.):
- 2 stk. andebryster
- salt og peber
- stegepose
Hotte rødbeder:
- 400 g små rødbeder, skrælles
- 3 spsk. sesamolie
- 1 knsp. cayennepeber
- salt
- stegepose
Gulerodsris:
- 3 dl vilde ris
- 4 stk. gulerødder, skrælles og skæres i stave
- 1 tsk. rosmarin, finthakket
- ½ tsk. chili, finthakket
- Salt og peber
Tilberedning:
- Kog risene som anført på emballagen.
- Saml alle ingredienserne til de Hotte rødbeder i stegeposen. Luk med strippen og bag den i ovnen ved 180° C i en time (rødbederne kan også tilberedes i et ildfast fad.).
- Krydr andebrysterne på undersiden med salt og peber og læg dem i stegeposen som lukkes med en af de medfølgende strips. Steg andebrysterne i ovnen ved 180 °C med fedtesiden nedad. Stil gerne et lille ildfast fad ovenpå, således andebrysterne bliver trykket let.
- Rids forsigtigt i fedtkanten på andebrysterne og steg af på en tør tefalbelagt stegepande under let pres. Vend brysterne når fedtet er sprødt.
- Tag andebrysterne af panden og brug fedtstoffet til gulerødderne
- Tilsæt chili, rosmarin og gulerødder til stegepanden med andefedt og rist af ved høj varme i ca. 2 min. Vend sammen med de kogte ris.
- Server andebryst i skiver med gulerodsris og de hotte rødbeder som evt. pyntes med lidt friske chiliskiver.