Økologisk and med hvidkålssalat med havre og gulerødder med timian
Ingredienser ( 4 pers.):
- 1 stk. økologisk and
- Salt og peber
- 500 g gulerødder, skrællet og skåret i stave
- 50 g smør
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk. paprika
- 1 knsp. chili, tørret
- Saften fra 1 appelsin
- 1 tsk. skalotteløg, finthakket
- Salt og peber
- Timianblade
Frisk hvidkålssalat, bacon og sprød havre:
- 200 g bacon, skåret i tern (gerne tørsaltet)
- 1 spsk. olie
- 4 spsk. grovvalset havre
- ½ stk. hvidkål, fintsnittet
- 1 fed hvidløg, knust
- 2 spsk. persille, hakket
- 2 spsk. citronsaft
- Salt
Tilberedning:
- Gnid anden indvendig med salt og peber.
- Sæt anden i en kold ovn på en smurt rist med en bradepande under. Tænd ovnen på 150 ?C i 2 1/2- 3 timer.
- Smelt smørret i en stor stegepande og tilsæt hvidløg, chili og paprika.
- Tilsæt gulerødderne og sauter i ca. 3 min.
- Hæld nu appelsinsaften over gulerødderne og reducer ved kraftig varme ca 1 min.
- Sluk for blusset og smag til med salt og peber. Vend til sidst gulerødderne med frisk timian og det hakkede skalotteløg.
- Rist baconternene gyldne på en stegepande i olien.
- Løft bacon op og tilsæt den grovvalsede havre som også ristes gyldent under omrøring.
- Vend den varme havre med bacon, hvidkål og de øvrige ingredienser.