“Flækket” and med vintergrønt
- Ingredienser (4 pers.)
- 1 stk. and, skyllet og efterset
- Salt og peber
- 1 fed hvidløg, knust
- Citronskal
Vintergrønt:
- 1/2 kg pastinak, skrællet og skåret i stave
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- 250 g rosenkål, fjern de yderste blade
- 150 g svampe (Bøgehatte el.lign.), rengjorte og befriet fra stok
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stk. appelsin
- 1 fed hvidløg, skåret i meget tynde flager
- 3 spsk. persille, hakket
Rød peber sauce:
- 2 stk. røde pebre, skåret fri for kerner og stilk
- 1/2 stk. rødløg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 5 korn sort peber
- 50 g bacon
- 1 lille dåse tomatpuré
- 3 spsk. olivenolie
- 1/2 hønsefond
- 3 spsk. Sherry eller hvidvin
Tilberedning:
- Del anden i kvarter og gnid den med salt og peber, – og citronskal og hvidløg indvendigt. Læg anden med skroget nedad på en bradepande og stil den i ovnen ved 150°C i ca. 2t 15 min. Hæld fedtstoffet fra undervejs. Fedtet kan fryses og anvendes til andre formål.
- Skær et lille kryds i stikken af rosenkålene, og kog dem i 3 min. i saltet spilkogende vand.Vend pastinak og olivenolie sammen og bag det med anden de sidste 45-55 min.
- Rist svampene i olivenolien ved høj varme.
- Skær appelsinskrællen og det hvide kød bort og skær fileterne ud. Saften fra appelsinen gemmes i en skål.
- Tilsæt hvidløg og appelsinsaft til svampene og dernæst pastinakker og rosenkål. Smag til med salt og peber og vend endelig persille og appelsinfileter i.
- Sauter rød peber, rødløg, hvidløg, sort peber, bacon og tomatpuré i olivenolien i ca. 5 min. Tilsæt sherry og hønsefond og reducer saucen til den har konsistens som grød. Afkøl blandingen og blend den. Smag til med salt og peber.
- Server anden direkte fra ovnen med vintergrønt anrettet ovenpå og saucen ved siden af. Spis groft brød til.