Anderilettes

Ingredienser:

  • 3 stk. andelår
  • 7 dl vand
  • 1 stilk timian
  • 1/2 stk. rødløg
  • 1 stk. porre
  • 1 stk. gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • 10 stk. sorte peberkorn
  • 2 spsk. grov sennep
  • evt. salt
  • 12 tynde skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • cornichons
  • purløg
  • salat

Tilberedning:

  1. Kom ingredienserne i en gryde og kog dem under låg i 90 min. Skum for fedt m.m. undervejs. Tag lårene op, pil kødet fra benene og kom kødet tilbage i gryden, hvor det koger videre under låg i 45 min. Tag låget af og kog ind i ca. 5 min til rilettes har “grød konsistens”. Pisk forsigtigt til kødet er trevlet i tynde strimler.
  2. Smag anderilettes til med grov sennep og evt. lidt salt. Hæld den på glas og stil den på køl. Har du lidt andefedt er det en god ide at hælde det ovenpå riletten.
  3. Smelt smørret og steg rugbrødet sprødt på en stegepande ved svag varme.
  4. Smør rilettes på de sprøde rugbrødsskiver og anret med flækkede cornichons, purløg og salat samt groft salt.