Anderagout
Ingredienser (4 pers.):
- 3 stk. andelår
- ¼ knoldselleri, skrællet og skåret i tern
- 1 stk. gulerod, skrællet og skåret i grove stykker
- 1 stk. løg, skåret i kvarte
- 1 l vand
- 2 dl rødvin
- 1 spsk. tomatpuré
- 50 g smør, i tern
- Salt og peber
- 500 g parpadelle, koges efter anvisningen på pakken
- 2 stk. gulerødder, skrællet og skåret i bånd med tyndskræller
- 100 g kantareller, rengjorte og befriet for stok
- 1/ 2 dl purløg, finthakket
- 1 spsk. olivenolie
- parmasanost i flager
Ingredienser:
- Læg andelår, selleri, gulerod og løg på bagepapir, og bag det i ovnen ved 250° C i 25 min.
- Tag andelår og grønt ud af ovnen, og kom det i en gryde samme med vandet, og lad det koge 1 1/2 time under låg. “Skum af” undervejs. Løft lårene op og lad dem køle lidt af. Pil kødet fra benene og læg tilbage i den sigtede kogelage. Lad ragouten småsimre i ca. 35 min og tilsæt smør.
- Rist kantarellerne i olivenolien og tilsæt til sidst gulerodsbåndene. Hæld anderagouten på og vend med den afdryppede papardelle. Anret med hakket purløg og parmesan.