Friske forårsruller med and, spirer, æbler og salat

Tilberedningstid: ca. 30 minutter
Beregnet til: 4 personer  som del af madpakke/skovtur

Det skal du bruge
Ca. 200 g stegt eller kogt kød uden skind fra and
8 store stykker rispapir, ca. 100 g
¼ potte koriander
½-1 icebergsalat, 200 g
2 æbler
½ potte purløg
100 g spirer fx ærtespirer

Tilbehør
2 lime
25 g peanuts
4-8 spsk sød chilisauce

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25 %
Kulhydrat 52 %
Fedt 23 %
1310 kJ – 310 kcal

Sådan skal du gøre
Skær kødet i strimler.
Læg rispapir – et ad gangen – i koldt vand i meget kort tid til de er bløde. Læg rispapir på et rent bord eller bakke/spækbræt. Læg 4- 6 korianderblade på rispapiret – derefter et salatblad, ¼ æble i 3-4 både, hele purløg, spirer og and i strimler. Rul det lidt stramt sammen. Lav resten på samme måde. Skær hver rulle i 2-3 stykker lige før servering.
Skær lime i både og hak peanuts groft. Pluk evt. korianderblade til brug ved servering. Servér sød chili-sauce til.

Tips
Vælg grøntsager og frugt efter årstid og smag. Forårsløg, avocado, mango, agurk, peberfrugt, pærer, blommer, nektariner m.m. kan bruges i friske forårsruller.
Ristede sesamfrø kan bruges i stedet for peanuts.
Koriander kan udelades.
Rispapir får runde eller firkantede. Begge dele kan bruges.
Friske forårsruller kan laves flere timer, før de spises. Stil dem i køleskabet. De er også velegnede i mad-pakken, til skovtur eller på buffet.
Kan bruges som middag eller frokost i en slankekost, der serveres 2½ pr. person eller 3,hvis peanuts udelades.

Opskriften er udarbejdet af Carsten Kyster.