Stegt andebryst med peberrodsmayo

Ingredienser:

  • 1 stk. andebryst
  • salt og peber
  • stegepose

Peberrodsmayo:

  • 1 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 1 knsp. salt                                                                  
  • 3 spsk. jordnøddeolie
  • 2 tsk. reven peberrod
  • Citronsaft

Agurkesalat:

  • 1 stk. agurk, skåret i tynde bånd
  • 1/2 stk. rødløg, smittet
  • 1 spsk. sesamfrø, gerne sorte
  • Salt
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 knsp. citronskal

Tilberedning:

  1. Krydr andebrystet på undersiden med salt og peber og læg det i stegeposen som lukkes med en af de medfølgende strips. Steg andebrystet i ovnen ved 180 °C med fedtesiden nedad. Stil gerne et lille ildfast fad ovenpå, således andebrystet trykkes let.
  2. Rids forsigtigt i fedtkanten på andebrystet og steg det af på en tør tefalbelagt stegepande under let pres. Vend brysterne når fedtet er sprødt og stil på køl.
  3. Pisk æggeblommen sej med salt, og pisk olien i lidt af gangen. Smag til med reven peberrod og citronsaft.
  4. Bland alle ingredienserne til agurkesalaten sammen.
  5. Skær det kolde andebryst i tynde skiver.
  6. Læg de tynde skiver and på en tallerken og hæld peberrodsmayoen på en plasticpose. Klip spidsen af i et af hjørnerne. “Træk” peberrodsmayoen over andeskiverne og anret agurkesalaten herpå. Server med knækbrød.