“Sommerfugleand”
Du skal bruge
1 and
Salt og peber
Sådan gør du
Skær de yderste vingespidser og halsskindet af anden. Tag posen med indmad ud. Klip anden op langs rygsøjlen. Fjern gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen.
Fold anden ud. Fjern rester af indvolde m.v. fra andens indre. Krydr med salt og peber.
Læg anden i bradepanden med skindsiden opad. Tryk den så flad som muligt. Sæt anden i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg anden ca. 1 time. Tjek om anden er gennemstegt, ved at vride/skære året fri fra kroppen og se om kødsaften er klar.
Tips
Fjern evt. hele rygsøjlen.
Fyld kan lægges under anden.
Læg stanniol eller bagepapir i bradepanden, det letter rengøringen.
Halsskindet kan åbnes og renses for kirtler m.m., og lægges i bradepanden så bliver det sprødt.