Økologisk and med hvidkålssalat med havre og gulerødder med timian

Ingredienser ( 4 pers.):

  • 1 stk. økologisk and
  • Salt og peber
  • 500 g gulerødder, skrællet og skåret i stave
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. paprika
  • 1 knsp. chili, tørret
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk. skalotteløg, finthakket
  • Salt og peber
  • Timianblade

Frisk hvidkålssalat, bacon og sprød havre:

  • 200 g bacon, skåret i tern (gerne tørsaltet)
  • 1 spsk. olie
  • 4 spsk. grovvalset havre
  • ½ stk. hvidkål, fintsnittet
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 2 spsk. persille, hakket
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt

Tilberedning:

  1. Gnid anden indvendig med salt og peber.
  2. Sæt anden i en kold ovn på en smurt rist med en bradepande under. Tænd ovnen på 150 ?C i 2 1/2- 3 timer.
  3. Smelt smørret i en stor stegepande og tilsæt hvidløg, chili og paprika.
  4. Tilsæt gulerødderne og sauter i ca. 3 min.
  5. Hæld nu appelsinsaften over gulerødderne og reducer ved kraftig varme ca 1 min.
  6. Sluk for blusset og smag til med salt og peber. Vend til sidst gulerødderne med frisk timian og det hakkede skalotteløg.
  7. Rist baconternene gyldne på en stegepande i olien.
  8. Løft bacon op og tilsæt den grovvalsede havre som også ristes gyldent under omrøring.
  9. Vend den varme havre med bacon, hvidkål og de øvrige ingredienser.