Grillet andelår med jordskokker og julesalat

Ingredienser:
4 stk.  andelår
1 l hønsefond/neutral olie
1 stk. løg
2 kviste timian/rosmarin
2 fed hvidløg
10 sorte peberkorn

 
600 g jordskokker
2 l vand 2 l
1 spsk. salt
3 spsk. eddike
1 stk. rød peber
1 stk. julesalat
½ stk. rødløg,  snittet
4 spsk. kapers
2 spsk. ristet sesam
½ fed hvidløg, knust
Salt og peber

Tilberedning:
Skyl andelårene og rens dem for evt. fjerdele. Saml de øvrige ingredienser i en gryde og læg andelårene heri. Lad andelårene simre tildækket i ca. 1 1/2 t. Lad gryden køle let inden lårene tages op af lagen. Krydr med salt og peber. Grill af på en varm grill 1-2 min på hver side.

Rens jordskokker og skær dem i mundrette stykker. Bring imens vand, salt og eddike i kog. Kog jordskokker i 3 min og sigt vandet fra. Snit julesalat og skær den røde peber i tern. Snit rødløget fint. Vend ingredienserne sammen.

Server de varme confiterede, grillede andelår med den marinerede og sprøde jordskokke- og julesalat. Gerne med groft brød eller vilde ris.