Andelår med ”kinesisk 1000 års fond” med ingefær, shitake svampe og kanel

Tilberedningstid: ca. 1 time
Beregnet til: 2 personer

Det skal du bruge
2 andelår a ca. 235 g
25 g ingefær
½ dl soja sauce
½ dl østerssauce
2 hele kanel
2-3 stjerne anis
75 g brede ris nudler
¼ – ½ spsk honning eller sukker
50 g shitake svampe eller 100 g brune champignon
4 blade kinakål, ca. 250 g

Energifordeling og -indhold pr. person, når andelårene spises med skind, og der ikke fratrækkes afskum-met fedt.
Protein 18 %
Kulhydrat 23 %
Fedt 59 %
3620 kJ – 860 kcal

Sådan skal du gøre
Fjern evt. fjerrester fra lårene.
Skræl ingefæren evt. med en teske og skær den i meget tynde skiver.
Læg lårene i en gryde. Tilsæt ½ l kogende vand. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt soja – og østers-sauce, ingefær, kanel samt stjerne anis og lad det koge ved lav varme under låg i ca. 45 minutter til lårene er møre. Tag lårene op, dup dem tørre. Skum noget af fedtet af suppen. Steg lårene sprøde på en pande i lidt andefedt ved god varme.
Hæld kogende vand over risnudlerne og lad dem stå i ca. 8 minutter, hvorefter de skylles i koldt vand.
Skum suppen for fedt. Tilsæt hele eller skiveskårne svampe og smag suppen til med honning og soja sauce. Kog suppen nogle minutter og tilsæt groftsnittet kinakål og de afdryppede nudler.

Tips
Tørrede shitake svampe kan bruges i stedet for friske. 4-6 tørrede svampe svarende til 20 g er passende. Udblød svampene i varmt vand i en time og klip herefter stokken af, da den kan være sej. Kog tørrede svampe sammen med lårene i ca. 45 minutter.
Andelårene kan også serveres kogte. Fjern fedt og skind inden servering.
I stedet for andelår kan bruges andebryster uden skind, 400 g kød og man har en slankeret med 1980 kJ –  990 kcal pr. person og en energifordeling på: protein 43%, kulhydrat 39% og fedt 18%.
Andeskindet afsmelter meget fedt, men da vi ikke har tal for det, er der i ernæringsberegningerne regnet med råt skind

Opskriften er udarbejdet af Carsten Kyster