Sprødt andebryst med hotte rødbeder

Ingredienser (4 pers.):

  • 2 stk. andebryster
  • salt og peber
  • stegepose

Hotte rødbeder:

  • 400 g små rødbeder, skrælles
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 knsp. cayennepeber
  • salt
  • stegepose

Gulerodsris:

  • 3 dl vilde ris
  • 4 stk. gulerødder, skrælles og skæres i stave
  • 1 tsk. rosmarin, finthakket
  • ½ tsk. chili, finthakket
  • Salt og peber

Tilberedning:

  1. Kog risene som anført på emballagen.
  2. Saml alle ingredienserne til de Hotte rødbeder i stegeposen. Luk med strippen og bag den i ovnen ved 180° C i en time (rødbederne kan også tilberedes i et ildfast fad.).
  3. Krydr andebrysterne på undersiden med salt og peber og læg dem i stegeposen som lukkes med en af de medfølgende strips. Steg andebrysterne i ovnen ved 180 °C med fedtesiden nedad. Stil gerne et lille ildfast fad ovenpå, således andebrysterne bliver trykket let.
  4. Rids forsigtigt i fedtkanten på andebrysterne og steg  af på en tør tefalbelagt stegepande under let pres. Vend brysterne når fedtet er sprødt.
  5. Tag andebrysterne af panden og brug fedtstoffet til gulerødderne
  6. Tilsæt chili, rosmarin og gulerødder til stegepanden med andefedt og rist af ved høj varme i ca. 2 min. Vend sammen med de kogte ris.
  7. Server andebryst i skiver med gulerodsris og de hotte rødbeder som evt. pyntes med lidt friske chiliskiver.