Grillet and
Ingredienser ( 4 pers.):
- 1 stk. and, skylles (husk at fjerne posen med indmad)
- salt og peber
- kulbriketter
Fyld (kan også tilberedes uden):
- 250 g markchampignons, renset og sauteret i olie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. soja
- 1 spsk. rosmarin
- 1 spsk. timian
Grillsalat:
- 300 g jordskokker, renset og skåret i både
- 200 g hokaido græskar, renset og skåret i tynde skiver
- 300 g selleri, skrællet og skåret i både
- 1 bdt. forårsløg, renset og flækket
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. citronskal, reven
- 1 tsk. finthakket chili
- 1/2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. olivenolie
Tomatbruchetta:
- 8 skiver brød
- Olivenolie til pensling
- 3 stk. tomater, skåret i tern
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 1 stk. forårsløg, snittet
Tilberedning:
- Tænd grillen.
- Klip vingespidserne af anden og gnid den ind- og udvendigt med salt og peber
- Bland de stegte svampe med de øvrige ingredienser og kom fyldet i anden. Luk anden med kødnåle og bind op med stegesnor. Pensl brødene og grill dem af.
- Træk kullene over i den ene side af grillen og kom fyldet læg anden i den modsatte side med ryggen nedad. Læg låg på og steg 45 min. Vend anden og steg yderligere 1 time.
- Vend ingredienserne til grillsalaten sammen, og grill stykkerne.
- Smør brødskiverne med olie og grill dem. Bland tomater med olivenolie og salt. Anret på de grillede brødskiver og strø med forårsløg
- Server den grillede and med grillsalat og lune tomatbruchetta.